Hjemmelavet flæskesvær
Opskriften er beregnet til 4 portioner, tilberedningstid 60 min.
Ingredienser:
- 500 g. økologiske grisesvær (vi anbefaler du køber dem hos den lokale slagter)
- 5 stk. Laurbærblade
- 4 hele sorte peberkorn
- 2 tsk. fint salt
Fremgangsmåde:
- Skær sværen i strimler på á ca. 1 cm. bredde
- Læg dem forsigtigt i en gryde med kogende vand, laurbærblade og peberkorn
- De skal koges i ca. 20 minutter
- Tages op og lægges på fedtsugende papir og duppes enkeltvis
- Gnid saltet grundigt ind i sværene - det fremhæver smagen
- Spred sværene ud på en bageplade med bagepapir
- Bag dem i en forvarmet ovn ved 200°C i ca. 30 min.
- Det er vigtigt du vender dem flere gange undervejs og hælder det smeltede fedt fra
- Sørg for sværene hele tiden er jævnt fordel på pladen
- Når de har fået den ønskede sprødhed og farve tages sværene ud af ovnen
- Placeres på fedtsugende papir og afkøles ved stuetemperatur
- Nu er sværene klar til servering