Æble-crumble

Nærbillede af kagekrummer og sukker på en sort tallerken.

Opskriften er beregnet til 4 portioner, tilberedningstid 120 min.

Ingredienser:

  • 100 g. koldt smør, skåret i mindre tern
  • 125 g. økologisk hvedemel
  • 75 g. brun farin
  • 75 g. grofthakkede nødder, fx cashew og valnødder
  • 2 stk. æbler
  • 2 stk. pærer
  • 1/5 spsk. Stødt kanel
  • 2 spsk. Blomsterhonning
  • 2 dl. creme fraiche eller piskefløde

 

Fremgangsmåde:

  1. Forvarm ovnen til 190°C
  2. Bland mel og smør sammen i en skål, til det får struktur som groft rasp
  3. Tilsæt brun farin og nødder og bland det hele let sammen
  4. Skræl æblerne, del dem i kvarte og fjern kernehuset
  5. Pærerne skylles, deles i kvarte og kernerne fjernes
  6. De rensede æbler og pærer skæres i både á ca. 1 cm
  7. Frugten fordeles i et ovnfast fad
  8. Kanel og honning drysses over frugten
  9. Dæk herefter frugten med crumble-dejen, men tryk den ikke ned
  10. Bages i den forvarmede ovn i ca. 45 min, til toppen er gylden brun
  11. Serveres lun med creme fraiche eller flødeskum smagt til med lidt reven citronskal