Æble-crumble
Opskriften er beregnet til 4 portioner, tilberedningstid 120 min.
Ingredienser:
- 100 g. koldt smør, skåret i mindre tern
- 125 g. økologisk hvedemel
- 75 g. brun farin
- 75 g. grofthakkede nødder, fx cashew og valnødder
- 2 stk. æbler
- 2 stk. pærer
- 1/5 spsk. Stødt kanel
- 2 spsk. Blomsterhonning
- 2 dl. creme fraiche eller piskefløde
Fremgangsmåde:
- Forvarm ovnen til 190°C
- Bland mel og smør sammen i en skål, til det får struktur som groft rasp
- Tilsæt brun farin og nødder og bland det hele let sammen
- Skræl æblerne, del dem i kvarte og fjern kernehuset
- Pærerne skylles, deles i kvarte og kernerne fjernes
- De rensede æbler og pærer skæres i både á ca. 1 cm
- Frugten fordeles i et ovnfast fad
- Kanel og honning drysses over frugten
- Dæk herefter frugten med crumble-dejen, men tryk den ikke ned
- Bages i den forvarmede ovn i ca. 45 min, til toppen er gylden brun
- Serveres lun med creme fraiche eller flødeskum smagt til med lidt reven citronskal