Eclair med blåbærskum

Fire tallerkner med eclairs og skum

Opskriften er beregnet til 8 portioner, tilberedningstid 120 min.

Ingredienser:

2,5 dl Vand
125 g Smør
125 g Hvedemel
3 stk Æg

80 g Blåbærmarmelade
10 g Flormelis
5 dl Fløde
20 g Vaniljesukker

15 g Flormelis
15 g Tørrede blåbær
5 g Sølvstøv

50 g Mørk chokolade
0,25 dl Piskefløde

 

Fremgangsmåde:

1. Kog vand og smør op i en gryde.
2. Sigt melet ned i gryden.
3. Pisk melet sammen med væden med et piskeris eller en elpisker. Gryden skal være under varme.
4. Lad dejen køle i 10 minutter, og tilsæt 1 æg af gangen, og rør sammen med en grydeske.
5. Dejen skal være let og glat, men ikke for tynd.
6. Kom dejen i en sprøjtepose eller en frysepose.
7. Sprøjt dejen ud i ca. 10 cm. lange dejklatter med god mellemrum, da de hæver en del.
8. Bages i ca. 30 minutter på 200 grader med over og undervarme.
9. Pisk fløde sammen med 10 g flormelis og vaniljesukker.
10. Vend forsigtigt blåbærmarmeladen i flødeskummet.
11. Smelt den mørke chokolade med fløde, og kom i en sprøjtepose.
12. Blend de 15 g flormelis og tørret blåbær sammen til støv, og vend med sølvstøv.
13. Når vandbakkelserne/eclair'sene er kølet ned, skæres de over og skummet sprøjtes på bunden.
14. Kom låget på, sprøjt chokolade cremen på, og drys med flormelis blandingen.
15. Eclairs kan snildt konkurrere med fastelavnsboller.