Nemme mini-madtærter
Opskriften er beregnet til 4 portioner, tilberedningstid 30 min.
Ingredienser:
- 1 pk. tærtedej (250 g.)
- 500 g. Fyld til tærterne - det er oplagt at bruge rester fra gårsdagens aftensmad
- Lidt olie
- Groft havsalt
Fremgangsmåde:
- Forvarm ovnen til 185°C
- Find tærteforme i den størrelse du gerne vil have den og pensle dem med lidt olie
- Tag en udstikker som er lidt større i diameter end formen, eller brug en lille tallerken, skål eller andet som vil være passende i størrelse
- Rul dejen ud og skær/udstik den til formene
- Læg dejen i formene således at der er lidt ekstra dej, som "hænger" ud over siderne
- Af den overskydende dej skæres mindre stykker ud, der skal bruges som låg
- Smag tærtefyldet godt til og fordel det i formene
- Læg låget på og fold overskydende dej ind over
- Pensl toppen med lidt olivenolie og drys med lidt havsalt
- Bages i ca. 15 minutter til de er gyldne og sprøde
- OBS! Det er vigtigt at fyldet når en temperatur på min. 75°C
Dette er en nem og god måde at bruge rester på