Løg Pizza
Opskriften er beregnet til 4 portioner, tilberedningstid 120 min.
Ingredienser:
Pizzadej
- 500 g Tipo 00 mel
- 1 tsk Tørgær
- 4 g Sukker
- 16 g Salt
- 370 g Lunkent vand
- 16 ps Små rødløg. Delt på midten og grillet på en grillpande med lidt olie
- 8 ps Bananskalotteløg delt på langs og grillet på en grillpande med lidt olie
- 8 ps Løg med top delt på langs og grillet på en grillpande med lidt olie
- 500 g Mascarpone blandet med skallen fra 1 økologisk citron
- 1 tsk Peber og 1 tsk salt
- 16 stk Basilikumblade
- 4 spsk Creme fraiche 18%
Fremgangsmåde:
Pizza dej:
1. Bland alle tørre ingredienser i en røremaskine og tilsæt vandet
2. Bland indtil alt er samlet
3. Læg dejen i en let olieret skål og dæk med film
4. Lad dejen hæve ved stuetemperatur i 24 timer
Løg:
5. Læg løgene i et ildfast fad med lidt olie og bag i 15 minutter ved 180 grader
6. Rør mascarponen med citronskallen, salt og peber
7. Rul dejen ud i den ønskede størrelse og læg klatter af mascarpone på pizzaen
8. Fordel de grillede løg på pizzaen
9. Bag pizzaen i ca 6-7 minutter ved 240 grader uden varmluft
10. eller indtil kanterne er let brændte.
11. Pynt med basilikum og creme fraiche