Koldhævet Livø madbrød
Ingredienser:
800 g Livø brødblanding (Hallandshvede, rød nøgenbyg, sigtet spelt)
800 g koldt vand
8 g gær
24 g salt
Fremgangsmåde:
- Alt undtagen salt røres sammen på maskine ved lav hastighed i et par minutter, indtil alt melet er fugtigt
- Lad dejen hvile i 30 min
- Rør igen ved lidt højere hastighed, indtil dejen begynder at slippe siderne på røreskålen
- Tilsæt salt, og rør det ind i dejen
- Konsistensen skal være som en meget tyk og kold grød og ”slasker” ikke mod røreskålens sider
- Hæld i en brødform, og glat ud
- Prop låg på, og sæt dejen i køleskabet i min. 8 timer, gerne mere.
- Dejen skal være hævet op i formen
- Tag ud af køleskabet før bagning, så dejen har stået i en time
- Bag ved 220 ° (uden låg) i ca. 35 – 40 min. til kernetemperaturen er 98 °C