Saltbagt selleri med grønkålspesto

træskål med to brune bolde

Opskriften er beregnet til 4 portioner, tilberedningstid 120 min.

Ingredienser:

1 stk. knoldselleri
400 gr. groft salt
2.5 dl. vand
400 gr. hvedemel

2 store håndfulde friske grønkålsblade uden stilk
2 fed hvidløg, pillet
100 gr. peanuts
50 gr. parmesan
1.5 dl. jomfruolivenolie
3 spsk. friskpresset citronsaft

Fremgangsmåde:

1. Vask knoldsellerien grundigt så der ikke er noget jord ved
2. Bland en saltdej af salt, hvedemel og vand
3. Rul dejen ud og fold den om knoldsellerien
4. Bages i en forvarmet ovn ved 220 grader i ca. 1,5 time
5. Slå eller skær hul i knoldsellerien og fold skrællen til siden
6. Hæld grønskålspesto over og server

Grønkålspesto
1. Vask grønkålsbladene grundigt
2. Blend grønkål med hvidløg, peanuts, olivenolie og parmesan
3. Smag til med citronsaft, salt og friskkværnet peber