Ginger parkin

Lækker brun brownie med stødt sukker og en klat vaniljeis på en sort stegepande, servering på restaurant

Opskriften er beregnet til 1 bagplade

Ingredienser:

  • 90 g. mel
  • 70 g. brun farin
  • 40 g. havregryn
  • 4 g. stødt ingefær
  • 45 g. smør m. salt (almindelige rigtig smør?)
  • 70 g. lys sirup
  • 25 g. mørk sirup
  • 1,5 g. natron
  • 10 g. hvidvinseddike
  • 50 ml. mælk

Fremgangsmåde:

  1. Forvarm ovnen på 170° grader
  2. Bland mel, sukker, havregryn og ingefær godt sammen i en skål
  3. Smelt smørret i en gryde
  4. Tilsæt lys og mørk sirup og rør indtil siruppen er opløst i smørret
  5. Hæld sirup blandingen sammen med de tørre ingredienser, og tilsæt natron, drys eddike over toppen. Det vil bruse lidt men det er meningen
  6. Lun mælken i en samme gryde du anvendte til smør og sirup
  7. Bland den lune mælk med de resterende ingredienser og bland forsigtigt sammen indtil en flydende dej
  8. Hæld dejen i en smurt eller beklædt bageplade, str. 26 x 20 cm.
  9. Bages i midten i ca. en time
  10. Vend forsigtigt pladen efter 30 min. for at opnå en jævn varme
  11. Tag bagepladen ud og lad parkin afkøle i badepladen, inden den skæres ud