Hasselnøddemazarin
Opskriften er beregnet til 4 portioner, tilberedningstid 60 min.
Ingredienser:
80 g, Hasselnøddekerner, afhindede
25 g. Sirup
10 g. Flormelis
110 g. Blødt smør
110 g. Sukker
2 stk. Æg
60 g. Hvedemel
120 g. Mørk chokolade
25 g. Hasselnødder, hakkede og ristede
1. Start med at lave din egen "marcipan" af hasselnødderne
2. Hasselnødder giver et andet udtryk end den klassiske marcipan, som er lavet af mandler
3. Du kan også bruge valnødder, men så skal du holde lidt igen med siruppen, da de er mere olieholdige
4. Blend hasselnødderne så fint som muligt
5. Lun siruppen op til ca. 40 C og tilsæt den til nødderne
6. Vend flormelis i, og rør til du får en fast masse
7. Du kan med fordel lave marcipanen dagen før, du skal bruge den (eller et par dage før)
8. Rør marcipan og sukker godt sammen. Tilsæt smørret og rør det i
9. Tilsæt æggene et ad gangen
10. Sigt melet, og vend det i massen
11. Fordel massen i 4 små forme med en diameter på ca. 8 cm.
12. Bag dem i en forvarmet ovn ved ca. 175 C
13. Lad kagerne køle lidt af, og smelt imens den mørke chokolade
14. Når kagerne er afkølet, pensles chokoladen på, og de små kager vendes i de hakkede nødder
15. Server dem gerne med en kugle vaniljeis