Pæretærte med marcipan
Denne lækre og smagsfulde pæretærte, er muligvis verdens bedste ... og mest syndige pæretærte med marcipan. Tag havens sidste pærer med i køkkenet og nyd en lækker og sød pæretærte.
Ingredienser:
Mørdej
- 375 g. smør
- 175 g. flormelis
- 1 æg
- 450 g. øko hvedemel
Pære
- 4-8 stk. modne pærer, afhængig af størrelsen
Marcipanmasse
- 175 g. god marcipan
- 90 g. sukker
- 1 dl piskefløde
- 1 stk. æg
Fremgangsmåde:
Mørdej
1. Det hele blandes så det lige netop hænger sammen – må endelig ikke æltes for meget
2. Stilles på køl i ca. ½ time, rulles derefter ud i ca 5 mm tykkelse
3. Et smurt tærteform ”beklædes” med mærdejen, overskydende dej fjernes og kan med fordel gemmes på frost
Pærer
4. Pærerne skrælles, kernehuset fjernes og pærerne skæres i grove tern, der til sidst ligges ovenpå mørdejen
Marcipanmasse
5. Marcipan og sukker blandes godt sammen
6. Ægget tilsættes og blandes i
7. Fløden vendes i til sidst
8. Massen fordeles over pærerne – den flyder selv ud ved bagning
9. Tærten bages i en forvarmet ovn ved 190 grader i ca. 20-25 minutter
10. Serveres lun evt. med creme fraiche rørt med lidt friskrevet økologisk citronskal