Lun æblegløgg
Opskriften er beregnet til 4 portioner
Ingredienser:
- 2 l. æblemost
- 5 stk. kanelstænger
- 10 stk. nelliker
- 2 stk. æbler
- 5 stk. stjerne anis
- 8 stk. peberkorn
Fremgangsmåde:
- Skær dine æbler i små tern, og kom nellikerne i et te filter, som lukkes med en lille knude
- Hæld æblemosten i en stor gryde, og kom kanelstænger, nelliker, peberkorn og stjerne anis med i gryden
- Lad det hele varme i cirka 20 minutter, uden det koger
- Smag dig frem til, hvornår æblegløggen har trukket nok smag
- Fjern nellikerne fra æblegløggen inden servering
- Servér den varme æblegløgg i glas med æbletern og evt. tørrede bær eller hakkede mandler som fyld
Fyld
- En håndfuld
- Hakket mandler
- Rosiner i tern
- Æbler i tern
Opskriften er beregnet til 2 glas
Ingredienser:
- 250 ml. mandelmælk
- ½ halv pære i tern
- ½ halvt æble i tern
- 125 g. friske grønkåls blade
- 75 g. frisk basilikumblade
- 30 g. græskarkerner
- 100 g. isterninger (3-4 isterninger)
Fremgangsmåde:
- Bland mandelmælk, halvdelen af pære og æbleternene, grønkåls- og basilikumsbladende og græskarkerner i en foodprocessor eller en god blender
- Kører maskinen indtil der opnås en fin cremet masse
- Fordel isterninger, det resterende af æble og pære tern i to glas
- Hæld smoothiene i begge glas og server
- Velbekomme!