Lun æblegløgg

skiver af appelsin ved siden af et nærbillede af et stort glas

Opskriften er beregnet til 4 portioner

Ingredienser:

  • 2 l. æblemost
  • 5 stk. kanelstænger
  • 10 stk. nelliker
  • 2 stk. æbler
  • 5 stk. stjerne anis
  • 8 stk. peberkorn

 Fremgangsmåde:

  1. Skær dine æbler i små tern, og kom nellikerne i et te filter, som lukkes med en lille knude
  2. Hæld æblemosten i en stor gryde, og kom kanelstænger, nelliker, peberkorn og stjerne anis med i gryden
  3. Lad det hele varme i cirka 20 minutter, uden det koger
  4. Smag dig frem til, hvornår æblegløggen har trukket nok smag
  5. Fjern nellikerne fra æblegløggen inden servering
  6. Servér den varme æblegløgg i glas med æbletern og evt. tørrede bær eller hakkede mandler som fyld

Fyld

  • En håndfuld
    • Hakket mandler
    • Rosiner i tern
    • Æbler i tern

Opskriften er beregnet til 2 glas

Ingredienser:

  • 250 ml. mandelmælk
  • ½ halv pære i tern
  • ½ halvt æble i tern
  • 125 g. friske grønkåls blade
  • 75 g. frisk basilikumblade
  • 30 g. græskarkerner
  • 100 g. isterninger (3-4 isterninger)

 

Fremgangsmåde:

  1. Bland mandelmælk, halvdelen af pære og æbleternene, grønkåls- og basilikumsbladende og græskarkerner i en foodprocessor eller en god blender
  2. Kører maskinen indtil der opnås en fin cremet masse
  3. Fordel isterninger, det resterende af æble og pære tern i to glas
  4. Hæld smoothiene i begge glas og server
  5. Velbekomme!