Slush ice med vandmelon og hyldeblomst
Opskriften er beregnet til 4 portioner, tilberedningstid 15 min.
Ingredienser:
Slush ice
600 g Vandmelon
2 dl Hyldeblomstsaft (brug eventuelt opskriften nedenfor)
1 stk Sort økologisk limefrugt (tørret limefrugt)
6 dl Isterninger
Hyldeblomstsaft
1,5 l Vand
700 g Sukker
2 spsk Citronsyre
3 stk Økologisk citron
30 - 40 stk Hyldeblomster
Fremgangsmåde:
1.Skær skrællen af vandmelonen, og skær den i tern
2.Frys gerne vandmelonen.
3.Riv skallen af limefrugten med et lille rivejern.
4.Halver limefrugten, og pres saften ud af den.
5.Kom alle ingredienserne i et blenderglas, og blend, indtil isen er helt fint knus.
6.Kom i glas, og server med det samme.
Opskrift på hyldeblomstsaft:
1.Kog vand og sukker, til sukkeret er opløst.
2.Tilsæt citronsyre.
3.Sluk for sukkerlagen, og tilsæt revet citronskal og citronsaften fra de 3 citroner.
4.Klip stilkene af hyldeblomsterne, og ryst dem.
5.Tilsæt hyldeblomsterne til lagen, og rør rundt.
6.Dæk lagen med bagepapir, så bagepapiret er dækket af lagen og hyldeblomsterne er dækket af væde.
7.Kom låg på gryden, og stil det på køl i 3 til 4 dage.
8. Sigt saft, og hæld saften på skoldede flasker.