Pumpkin spice latte
Oktober = flotte farverige og søde græskar, men hvorfor ikke nyde græskar i en spice latte? Lav en lun og spice latte til efterårets kolde eftermiddage
Opskriften er beregnet til 4 personer (krus)
Ingredienser:
- 2 dl sukker
- 2 dl vand
- 0,5 dl græskarpuré
- 3 stk. kanelstænger
- 1 tsk. muskatnød (stødt)
- 0,5 tsk. ingefær (stødt)
- 0,5 tsk. nellike (stødt)
- 4 shot espresso
- 8 dl økologisk sødmælk
Fremgangsmåde:
1. Bland vand og sukker i en gryde og varm op
2. Tilføj græskarpuré, kanelstænger, ingefær, nelliker og muskatnød. Bland det hele godt sammen og lad det simre i 20 min.
3. Si klumperne fra siruppen og hæld siruppen op i 4 store krus
4. Tilføj et shot espresso i hver kop med sirup og rør godt. Brug evt. en mælkeskummer til at varme mælken op og skumme den. Ellers tilføj mælken i en gryde og varm langsomt op, imens du skummer den med et piskeris. Lad ikke mælken koge.
5. Fordel mælken i de fire krus og drys med en smule kanel