Brombærmarmelade med portvin
Opskriften er beregnet til 4 portioner, tilberedningstid 120 min.
Ingredienser:
500 g Brombær - gerne selvpluk. Brombær findes tit ved stranden eller i udkanten af skove
500 g Syltesukker
1 dl Portvin
Fremgangsmåde:
1. Vask de friske brombær.
2. Kom brombær, syltesukker og portvin i en gryde
3. Lad blandingen stå ved lav varme I cirka 15 minutter
4. Skru derefter op for varmen, så marmeladen kommer i kog
5. Sluk, så snart sukkeret er opløst, da brombærene ellers kan blive lidt tørre
6. Kom den varme marmelade i et skoldet glas, og fyld gerne til kanten, og kom låg på
7. Kom nu glasset i et vandbad i ovnen på 85 grader i en time, og køl det derefter ned med det samme
8. Nu er der dannet undertryk i glasset, og marmeladen kan derfor holde i lang tid
9. Så snart glasset er åbnet igen, skal det opbevares på køl