Coor Nytårskage

Kiksebund med chokolademousse og lyserrød pynt

Lad din julegave inspirere og tag de gode råvarer med i køkkenet. Fejre nytårsaften med Coors lækre smagfuld nytårskage.

Ingredienser:

  • Nougatganache (laves dagen i forvejen)
    • 1 dl. økologisk piskefløde
    • 6 g. Slow Coffee kaffebønner
    • 150 g. Nougat - skåret i mindre stykker
  • Sprød chokoladetuile
    • 115 g. Ruby chokoladeknapper
  • Bagt kransekagebund med mørk chokolade
    • 400 g. Odense kransekagemasse
    • 100 g. Odense mørk overtræk

 

Fremgangsmåde:

 Nougatganache (laves dagen i forvejen)

  1. Varm piskefløden op i en gryde - den må ikke koge
  2. Hak eller knus kaffebønnerne let og tilsæt dem til fløden
  3. Gryden fjernes fra varmes og dækkes med låg eller film
  4. Lad det trække i 10-15 min
  5. Varm atter fløden op og sigt den over nougatén
  6. Rør forsigtigt rundt til en glat og ensartet masse er opnået
  7. Hæld ganachen i en beholder med låg, og stil den på køl natten over

Sprød chokoladetuile

  1. Forvarm ovnen til 75*C
  2. På en bageplade med bagepapir fordeles Ruby chokoladen så den ligger i et fladt lag
  3. Bages i 10-12 min, eller indtil chokoladen er smeltet
  4. Lad det køle til stuetemperatur, læg et stykke bagepapir ovenpå og rul forsigtigt med en kagerulle så det bliver helt fladt
  5. Opbevares på køl til det skal bruges og kan også klargøres dagen forinden

 

Bagt kransekagebund med mørk chokolade

  1. Forvarm ovnen til 230*C
  2. Læg bagepapir eller en bagemåtte på en bageplade (hvis du har 2 bageplader, kan du lægge dem ovenpå hinanden, så kransekagen ikke får for meget farve i bunden
  3. Skær hul til tyllen på sprøjteposen med kransekagemasse og sprøjt 10-12 cirkler ud på bagepladen. De skal være ca. 4 cm i diameter og ca. 1.5 cm høje
  4. Bages i ca. 3 min, derefter drej bagepladen en halv omgang, og bag i yderligere ca. 3 min. Derved bliver de mest ensartede bagt
  5. Mens kransekagen køler af ved stuetemperatur, smeltes chokoladen over vandbad
  6. Dyp bunden af kransekagestykkerne i mørk chokolade og vend dem på hovedet mens chokoladen sætter sig

 

 

Anretning

  • Anret de bagte kransekagebunde på et fad - husk den mørke chokolade skal vende nedad
  • Med en ske dyppet i kogende vand formes et "æg" af nougatganachen som lægges ovenpå kransekagestykkerne
  • Drys eller pensle lidt bronzestøv herpå
  • Skær eller knæk passende stykker af Ruby chokoladetuilen og læg ovenpå

 

Velbekomme og godt nytår!