Coor Nytårskage
Lad din julegave inspirere og tag de gode råvarer med i køkkenet. Fejre nytårsaften med Coors lækre smagfuld nytårskage.
Ingredienser:
- Nougatganache (laves dagen i forvejen)
- 1 dl. økologisk piskefløde
- 6 g. Slow Coffee kaffebønner
- 150 g. Nougat - skåret i mindre stykker
- Sprød chokoladetuile
- 115 g. Ruby chokoladeknapper
- Bagt kransekagebund med mørk chokolade
- 400 g. Odense kransekagemasse
- 100 g. Odense mørk overtræk
Fremgangsmåde:
Nougatganache (laves dagen i forvejen)
- Varm piskefløden op i en gryde - den må ikke koge
- Hak eller knus kaffebønnerne let og tilsæt dem til fløden
- Gryden fjernes fra varmes og dækkes med låg eller film
- Lad det trække i 10-15 min
- Varm atter fløden op og sigt den over nougatén
- Rør forsigtigt rundt til en glat og ensartet masse er opnået
- Hæld ganachen i en beholder med låg, og stil den på køl natten over
Sprød chokoladetuile
- Forvarm ovnen til 75*C
- På en bageplade med bagepapir fordeles Ruby chokoladen så den ligger i et fladt lag
- Bages i 10-12 min, eller indtil chokoladen er smeltet
- Lad det køle til stuetemperatur, læg et stykke bagepapir ovenpå og rul forsigtigt med en kagerulle så det bliver helt fladt
- Opbevares på køl til det skal bruges og kan også klargøres dagen forinden
Bagt kransekagebund med mørk chokolade
- Forvarm ovnen til 230*C
- Læg bagepapir eller en bagemåtte på en bageplade (hvis du har 2 bageplader, kan du lægge dem ovenpå hinanden, så kransekagen ikke får for meget farve i bunden
- Skær hul til tyllen på sprøjteposen med kransekagemasse og sprøjt 10-12 cirkler ud på bagepladen. De skal være ca. 4 cm i diameter og ca. 1.5 cm høje
- Bages i ca. 3 min, derefter drej bagepladen en halv omgang, og bag i yderligere ca. 3 min. Derved bliver de mest ensartede bagt
- Mens kransekagen køler af ved stuetemperatur, smeltes chokoladen over vandbad
- Dyp bunden af kransekagestykkerne i mørk chokolade og vend dem på hovedet mens chokoladen sætter sig
Anretning
- Anret de bagte kransekagebunde på et fad - husk den mørke chokolade skal vende nedad
- Med en ske dyppet i kogende vand formes et "æg" af nougatganachen som lægges ovenpå kransekagestykkerne
- Drys eller pensle lidt bronzestøv herpå
- Skær eller knæk passende stykker af Ruby chokoladetuilen og læg ovenpå
Velbekomme og godt nytår!