Brombærfrugtflæsk
Opskriften er beregnet til 4 portioner
Ingredienser:
- 60 g. sukker
- 15 g. pektin
- 500 g. brombærpuré
- 450 g. sukker
- 85 g. lys sirup
- 15 g. citronsaft
- 450 vaniljesukker
Fremgangsmåde:
- Spray en 20 cm firkantet kageform med madlavningsspray
- Beklæd bakken i begge retninger med bagepapir og spray papiret til
- Stil gryden til side
- Tag en lille skål piskes sukker og pektin sammen og sættes til side
- I en mellemstor gryde bringes brombærsaften i kog
- Pisk pektin/sukker i og bring blandingen i kog
- Tilsæt det resterende sukker og siruppen og bring blandingen i kog, under omrøring
- Lad blandingen koge ved 107°C i 10-15 min.
- Tag derefter blandingen af varmen og tilsæt citronsaft.
- Rør til det bundfælder og hæld det hele i gryden
- Tag gryden af varmen og lad den køle helt af. Det tager ca. 6-8 timer
- Drys generøst en plade og et skærebræt til med et laf vaniljesukker
- Kom resten af vaniljesukker i en skål
- Brug bagepapiret til af løfte geléen op af gryden og vend den på det vaniljebeklædte skærebræt
- Pil papiret af bagsiden af geléen
- Rys toppen af geléen med endnu et lag af vaniljesukker
- For at forhindre fastklæbning, olieres bladet på kniven let, hvorefter geléfirkanten skæres i firkanter af 2,5 cm
- Rul hver firkant i sukker, efterhånden om de skæres ud.
- Opbevar dem derefter i en lufttæt beholder