Brombærfrugtflæsk

Brun sukkerbelagte konfekter på en gul tallerken.

Opskriften er beregnet til 4 portioner

Ingredienser:

  • 60 g. sukker
  • 15 g. pektin
  • 500 g. brombærpuré
  • 450 g. sukker
  • 85 g. lys sirup
  • 15 g. citronsaft
  • 450 vaniljesukker

Fremgangsmåde:

  1. Spray en 20 cm firkantet kageform med madlavningsspray
  2. Beklæd bakken i begge retninger med bagepapir og spray papiret til
  3. Stil gryden til side
  4. Tag en lille skål piskes sukker og pektin sammen og sættes til side
  5. I en mellemstor gryde bringes brombærsaften i kog
  6. Pisk pektin/sukker i og bring blandingen i kog
  7. Tilsæt det resterende sukker og siruppen og bring blandingen i kog, under omrøring
  8. Lad blandingen koge ved 107°C i 10-15 min.
  9. Tag derefter blandingen af varmen og tilsæt citronsaft.
  10. Rør til det bundfælder og hæld det hele i gryden
  11. Tag gryden af varmen og lad den køle helt af. Det tager ca. 6-8 timer
  12. Drys generøst en plade og et skærebræt til med et laf vaniljesukker
  13. Kom resten af vaniljesukker i en skål
  14. Brug bagepapiret til af løfte geléen op af gryden og vend den på det vaniljebeklædte skærebræt
  15. Pil papiret af bagsiden af geléen
  16. Rys toppen af geléen med endnu et lag af vaniljesukker
  17. For at forhindre fastklæbning, olieres bladet på kniven let, hvorefter geléfirkanten skæres i firkanter af 2,5 cm
  18. Rul hver firkant i sukker, efterhånden om de skæres ud.
  19. Opbevar dem derefter i en lufttæt beholder