Livø rugbrød
Opskriften er beregnet til 1 brød, tilberedningstid 15 min.
Ingredienser:
800 gr Livø rugbrødsblanding
24 gr Gær
480 gr Lunken vand
16 gr Salt
160 gr Kerner* (fx solsikke-, græskarkerner mm.)
*Kernerne skal udblødes i 20 min. og drænes for overskydende væske.
Udblød dem evt. i kaffe. Det giver mere smag og lidt syrlighed.
Fremgangsmåde:
1. Bland alle ingredienserne godt sammen i en røremaskine
2. Form dejen i smurte rugbrødsforme, så de er cirka halvt fyldte, og dæk dem med et fugtigt viskestykke eller en plastikpose
3. Lad dem stå ved stuetemperatur i 1 time, og stil dem derefter på køl natten over
4. Dagen efter
5. Bag rugbrødet direkte fra køleskabet ved 180 grader uden for meget varmluft i cirka 75 minutter
6. Vend derefter brødet ud på en rist og lad det hvile i minimum 2 timer før servering