Sommercrumble
Opskriften er beregnet til 4 portioner, tilberedningstid 20 min.
Ingredienser:
100 g Søde småkager gerne kammerjunker (se opskrift)
200 g Havregryn
75 g Sukker
50 g Smør
Kammerjunker opskrift
150 g Sukker
2 stk Æg
50 g Smeltet, afkølet smør
300 g Hvedemel
1 tsk Bagepulver
0,25 tsk Fint salt
1/2 tsk Fintrevet tonkabønne
2 stk Skal af citroner
Fremgangsmåde:
1. Knus småkagerne, og vend dem sammen med havregryn og sukker
2. Smelt smørret på en stegepande, og kom småkageblandingen på panden
3. Rist i cirka 10 minutter på middel varme, til havregrynene har taget farve, og smørret er absorberet
4. Lad crumblen køle ned, og kom den i en metal kagebeholder
5. Crumblen kan holde cirka 14 dage
6. Kan f.eks. bruges til istopping, sød grød og koldskål
Kammerjunker:
1. Pisk æg og sukker sammen
2. Tilsæt den afkølede smør
3. Bland mel, bagepulver, salt, tonkabønne og citronskal i
4. Saml dejen, og lad den hvile i køleskabet mindst 1 time
5. Del dejen i 3 portioner, og form dem til stænger
6. Bag stængerne midt i ovnen i 25 minutter ved 175 grader
7. Køl stængerne af i et par minutter, og skær dem i ½ cm tykke skiver
8. Bag kagerne færdig i ca 15 minutter ved 175 grader