Chili med soyasauce og æbleeddike

Glas med soyasauce og æbleeddikke og bunke med chili ved siden af

Opskriften er beregnet til 4 portioner, tilberedningstid 40 min.

Ingredienser:

1 l Smagsneutral rapsolie
500 g Knust tørret chili
1 dl Soyasauce
1 dl Æbleeddike
1 dl Brun farin

Fremgangsmåde:

1. Varm olien op til 100 grader.
2. Lad olien køle lidt ned til cirka 80 grader.
3. Tilsæt de tørrede chilier, og lad det trække i cirka 10 minutter.
4. Tilsæt soyasauce, æbleeddike og brun farin.
5. Rør rundt, indtil farinen er opløst.
6. Smag chiliblandingen til med eventuelt mere soya, æbleeddike eller farin, hvis der er behov.
7. Hæld chiliblandingen på et skoldet sylteglas.
8. Kan bruges til både asiatiske og mellemøstlige retter og kan holde sig i flere år.