Kål Kimchi (fermenteret spidskål)
Opskriften er beregnet til 4 portioner, tilberedningstid 120 min.
Ingredienser:
- 500 g Eventuelle gemte ydre kålblade
- 3 stk Grofthakket forårsløg
- .5 tsk Røde chilipeberflager (tilsæt 1 spiseske mere for en mere krydret kimchi)
- 3 spsk Fiskesovs
- 1 spsk Sukker
- 2 tsk Finthakket hvidløg
- .5 tsk Revet ingefær
- 5 g Koriander
Fremgangsmåde:
1. Fjern den nederste del af kålbladene
2. Skær bladene i mundrette stykker (ca. 2 cm tern). Skyl kålen og afdryp
3. Bland chiliflager, sukker, hvidløg og ingefær med 1/2 kop vand til syltelage
4. Bland forårsløg, koriander og chiliblandingen plus 1 ekstra kop vand i syltelagen
5. Anbring lagen i en lufttæt beholder eller sylteglas. Tryk hårdt ned for at fjerne luftlommer
6. Lad den stå i stuetemperatur i en halv dag eller natten over. Stil derefter på køl