Kål Kimchi (fermenteret spidskål)

Tallerken med fermenteret kål og andre grøntsager

Opskriften er beregnet til 4 portioner, tilberedningstid 120 min.

Ingredienser:

  • 500 g Eventuelle gemte ydre kålblade
  • 3 stk Grofthakket forårsløg
  • .5 tsk Røde chilipeberflager (tilsæt 1 spiseske mere for en mere krydret kimchi)
  • 3 spsk Fiskesovs
  • 1 spsk Sukker
  • 2 tsk Finthakket hvidløg
  • .5 tsk Revet ingefær
  • 5 g Koriander

 

Fremgangsmåde:

1. Fjern den nederste del af kålbladene
2. Skær bladene i mundrette stykker (ca. 2 cm tern). Skyl kålen og afdryp
3. Bland chiliflager, sukker, hvidløg og ingefær med 1/2 kop vand til syltelage

4. Bland forårsløg, koriander og chiliblandingen plus 1 ekstra kop vand i syltelagen
5. Anbring lagen i en lufttæt beholder eller sylteglas. Tryk hårdt ned for at fjerne luftlommer
6. Lad den stå i stuetemperatur i en halv dag eller natten over. Stil derefter på køl