Rødkål a la Kimchi

To glas med fermenteret rødkål

Opskriften er beregnet til 8 portioner, tilberedningstid 120 min.

Ingredienser:

1 l. Vand
50 gr. salt
1 stk. Rødkål (ca. 900 gr.)

6 gr. hvidløgsfed, pillet
6 gr. frisk ingefær, skrællet
10 gr. paprika, gerne Edelsüs
1 gr. soya
4 gr. eddike
3 gr. vand

900 gr. syltet rødkål (det rødkål du startede med at lægge i saltlage)
100 gr. Rødbeder
100 gr. kinaradise
50 gr. forårsløg
20 gr. Havsalt

Fremgangsmåde:

1. Saltlage & rødkål
2. Kog 1 l. vand op og tilsæt saltet.
3. Når saltet er oplæst skal saltlagen afkøles
4. Tag forsigtigt yderbladene af rødkålen og del rødkålshovedet i 4 store både
5. Hæld den afkølede saltlage over rødkålen - både yderbladene og bådene
6. Lad det stå tildækket i 24 timer
7. Tag derefter rødkålene op og skyl det i koldt vand
8. Rådkålen er nu klar til at blive brugt til Kimchi


Kimchi paste
1. Lav kimchi paste af hvidlæg, ingefær, rød stærkt chili, paprika, soya, eddike og lidt vand
2. Blend det hele sammen til en ensartet masse - er pastaen for tør tilsættes lidt mere vand


Opstart af Kimchi
1. Skær stokken af rødkålsbådene og del bådene i 3 stykker
2. Vask rødbeder og kinaradise grundigt og riv dem groft med skræl på