Knækbrød med brændenældepesto
Opskriften er beregnet til 4 portioner knækbrødet giver ca. 6-8 stykker pr. person, tilberedningstid 60 min.
Ingredienser:
Knækbrød
- 1,5 dl. hvedemel
- 1 dl. hørfrø
- 1 dl. sesamfrø
- 1 dl. havregryn
- 1 dk. Grahamsmel
- 1 tsk. groft salt
- 0,25 tsk. bagepulver
- 1,25 dl. vand
- 100 g. smeltet smør
Brændenældepesto
- 75 g. brændenældeskud
- 250 g. neutral rapsolie (gerne koldpresset)
- 50 g. ristede mandler
- 50 g. ravost
- 8 g. hvidløg (ca. 1 fed)
- 6 g. groft salt (gerne løvstikkesalt)
Fremgangsmåde:
Knækbrød
- Bland alle de tørre ingredienser i en skål
- Tilsæt vand og smør, og saml dejen, brug gerne hænderne
- Rul blandingen tyndt ud til en firkant (ca. 35 x 36 cm) mellem to stykker bagepapir. Fjern det øverste bagepapir, ret evt. kanterne lidt og skær fx med et pizzahjul 28 rektangler (a 5 x 9 cm)
- Skil knækbrødene ad og lad dem køle af på en bagerist - uden bagepapir
Pesto
- Høst ca. 75 g brændenælder (husk at bruge handsker)
- Hæld kogende vand over brændenælderne for at skolde bakterier væk
- Rist mandler til de er gyldne
- Blend alle ingredienser til en ensartet grøn masse
- Server eventuelt med grove knækbrød som en sund snack