Crunchy honeycomb
Opskriften er beregnet til 4 portioner, tilberedningstid 90 min.
Ingredienser:
200 g Sukker
55 g Glukose sirup
2 spsk Ahornsirup
½ dl Vand
1½ tsk Natron
1 tsk. Smagsneutral olie
150 g Mørk chokolade
Fremgangsmåde:
1. Start med at gøre en bageform klar (30×20 cm). Smør et stykke bagepapir (som kan dække formen) med smagsneutral olie
2. Afmål natron, og stil i en skål for sig selv. Hav et piskeris lige ved hånden
3. Kom sukker, glukosesirup, ahornsirup og vand i en højkantet pande. Varm op ved middelvarme, og rør hurtigt rundt
4. Lad derefter sukkermassen boble for sig selv uden at røre rundt i det!
5. Stik et sukkertermometer ned i. Sukkermassen skal op på 150 grader
6. Sluk straks for varmen, når sukkermassen har nået de 150 grader
7. Pisk hurtigt natron i. Pisk maks i 5 sekunder, da sukkermassen ellers vil falde sammen. Sukkermassen vil blive 2-3 gange så stor i volume
8. Hæld det i bageformen, og lad vær med at rykke rundt på det (eller røre det!) i ca. 1 time
9. Efter 1 time vil honeycomb’en formentligt være kølet helt af og stivnet. Hvis det ikke er kølet af, så lad den stå, til den er.
10. Dyp de stykker, der skal spises samme dag, i smeltet mørk chokolade, og stil på bagepapiret, til chokoladen har sat sig