Hjemmelavet granola med nødder, frø og kerner
Opskriften er beregnet til 4 portioner tillberedningstid 45 min.
Ingredienser:
- 150 g. havregryn
- 50 g. hasselnødder
- 50 g. mandelflager
- 50 g. hele pekannødder
- 1 tsk. vaniljesukker
- 15 g. solsikkekerner
- 15 g. græskarkerner
- 15 g. hørfrø
- 150 ml. kondenseret mælk
- 50 ml. kokosolie
Fremgangsmåde:
- Forvarm ovnen til 180°C
- Bland alle de tørre ingredienser sammen i en stor skål
- Pisk den kondenserede mælk sammen med kokosolien
- Bland det hele godt sammen så alle de tørre ingredienser er godt dækket
- Hældes ud på en bageplade med bagepapir og fordeles jævnt
- Bages i 25-30 minutter til det er let gyldent
- Husk at røre rundt i det med 6-8 minutter interval, så det tørrer jævnt
- Når det er fint gyldent tages bradepanden ud af ovnen
- Afkøles ved stuetemperatur
- Eventuelle store stykker granola kan brydes op med en træske
- Opbevares i en lufttæt beholder ved stuetemperatur
Granola kan holde i ca. 1 måned