Grov hasselnøddecreme

Billede oppefra med hvid skål med nøddecreme og hakket hasselnøder

Opskriften er beregnet til 4 portioner, tilberedningstid 120 min.

Ingredienser:

100 g Hasselnødder
75 g Mørk chokolade
1 dl Fløde
20 g Kokosolie
37.5 g Flormelis
3 g Vaniljesukker
15 g Kakaopulver
2 g Fint salt

 

Fremgangsmåde:

1. Bag hasselnødderne i ovnen ved 175 grader i ca. 15 minutter.
2. Lig dem i et viskestykke, og gnub dem til den brun hinde falder af.
3. Varm fløde, chokolade og kokosolie op, og tilsæt flormelis, vanilje, salt og kokao.
4. Hak hasselnødderne fint, eller kom dem i en frostpose, og knus dem til små stykker.
5. Vend hasselnødderne i cremen, og kom cremen i den ønskede skål, og sæt på køl.
6. Cremen skal helst tages ud fra køl en halv time før servering.