Pocherede rabarber, vaniljeostecreme, ingefærknas

Sort skål med rabarbere og hvid vaniljecreme

Opskriften er beregnet til 4 portioner, tilberedningstid 120

Ingredienser:

  • 250 g. flødeost
  • 80 ml. piskefløde
  • 1 stk. vaniljestang (split på langs og skrab kornene ud og gem til senere)
  • 30 g. flormelis
  • 4 stk. stilke af lange rabarbere (1 pr. person)
  • 75 g. sukker
  • 500 ml. vand
  • halvdelen af vaniljestangen (som er skrabet fri for korn fordeles udover stilkene)
  • 4 stk. Ingefærkiks
  • 4 stk. rød skovsyre til pynt

 

Fremgangsmåde:

  1. kog vand og sukker til en lage, og tilsæt vaniljestangen
  2. skræl og vask rabarberne og skær i 6 cm tykke stykker (gem skræl)
  3. tilsæt rabarderstykkerne til lagen, kog forsigtigt i 2 min. og fjern fra varmen
  4. fjern rabarberne fra lagen, når de er møre, men stadig har lidt tekstur
  5. lad rabarberne køle af
  6. pisk flødeost, flormelis og vaniljekorn sammen med en elpisker til det er glat i en ren skål
  7. pisk fløden i endnu en ny ren skål, indtil den er let pisket
  8. læg ingefærkiksene i en frysepose og knus dem til krummer
  9. fordel en lige stor mængde af hver element mellem 4 tallerkner/skåle
  10. pynt med rød skovsyre