Pocherede rabarbere, vaniljeostecreme, ingefærknas
Opskriften er beregnet til 4 portioner, tilberedningstid 120
Ingredienser:
- 250 g. flødeost
- 80 ml. piskefløde
- 1 stk. vaniljestang (split på langs og skrab kornene ud og gem til senere)
- 30 g. flormelis
- 4 stk. stilke af lange rabarbere (1 pr. person)
- 75 g. sukker
- 500 ml. vand
- halvdelen af vaniljestangen (som er skrabet fri for korn fordeles udover stilkene)
- 4 stk. Ingefærkiks
- 4 stk. rød skovsyre til pynt
Fremgangsmåde:
- kog vand og sukker til en lage, og tilsæt vaniljestangen
- skræl og vask rabarberne og skær i 6 cm tykke stykker (gem skræl)
- tilsæt rabarderstykkerne til lagen, kog forsigtigt i 2 min. og fjern fra varmen
- fjern rabarberne fra lagen, når de er møre, men stadig har lidt tekstur
- lad rabarberne køle af
- pisk flødeost, flormelis og vaniljekorn sammen med en elpisker til det er glat i en ren skål
- pisk fløden i endnu en ny ren skål, indtil den er let pisket
- læg ingefærkiksene i en frysepose og knus dem til krummer
- fordel en lige stor mængde af hver element mellem 4 tallerkner/skåle
- pynt med rød skovsyre