Vegansk quinoa a la mande

Skål med vegansk quinoa a la mande

Opskriften er beregnet til 4 portioner, tilberedningstid 90 min. 

Ingredienser:

200 gr. Hvid quinoa
2 dl. Vegansk mandelmælk
0,8 dl. Vand
12 gr. Vaniljesukker
2 dl. Vegansk piskbar fløde
80 gr. Sukker
20 gr. Mandelsplitter

Fremgangsmåde:

1. Skyl quinoaen grundigt, og hæld det i en tykbundet gryde
2. Tilsæt mandelmælk, vand og halvdelen af vaniljesukkeret
3. Kog under omrøring i ca. 20 minutter til quinoaen er mør og massen har en tyk konsistens
4. Afkøl herefter quinoagrøden
5. Pisk den veganske fløde med sukker og den resterende vanilje
6. Rist mandelsplitterne på en tør pande, og lad dem køle af
7. Vend forsigtigt den piskede veganske fløde med grøden og halvdelen af de ristede mandelsplitter
8. Kom quinoa a la manden i en ren skål, og pynt med resten af mandelsplitterne
9. Server for eksempel med lun kirsebærsauce