Hjemmelavet kærnemælksyoghurt
Opskriften er beregnet til 8 portioner, tilberedningstid 60 min.
Ingredienser:
2 l Sødmælk
0,25 dl Kærnemælk
1 stk Viskestykke eller etamin
Fremgangsmåde:
1.Varm sødmælken op til 85 grader.
2.Køl mælken ned til 41 grader, og tilsæt kærnemælken.
3.Lad mælken stå i et døgn på køkkenbordet.
4.Nu skulle blandingen gerne have konsistens som tykmælk.
5.Kom et rent viskestykke eller etamin i en sigte, og kom sigten i en skål.
6.Hæld nu tykmælken i sigten, og sæt det på køl i 12 timer.
7.Nu har kærnemælksyoghurten konsistens af græsk yoghurt, men en skøn smag af kærnemælk.
9.Den kan bruges som morgenmad med honning og bær eller til skønne dressinger til aftensmaden.