Hjemmelavet kærnemælksyoghurt

Skål med yoghurt og mynte

Opskriften er beregnet til 8 portioner, tilberedningstid 60 min.

Ingredienser:

2 l Sødmælk
0,25 dl Kærnemælk
1 stk Viskestykke eller etamin

Fremgangsmåde:

1.Varm sødmælken op til 85 grader.

2.Køl mælken ned til 41 grader, og tilsæt kærnemælken.

3.Lad mælken stå i et døgn på køkkenbordet.

4.Nu skulle blandingen gerne have konsistens som tykmælk.

5.Kom et rent viskestykke eller etamin i en sigte, og kom sigten i en skål.

6.Hæld nu tykmælken i sigten, og sæt det på køl i 12 timer.

7.Nu har kærnemælksyoghurten konsistens af græsk yoghurt, men en skøn smag af kærnemælk.

9.Den kan bruges som morgenmad med honning og bær eller til skønne dressinger til aftensmaden.