Æblecheesecake med kiksebund

Glas skål med cheesecake

Opskriften er beregnet til 4 portioner, tilberedningstid 45 min.

Ingredienser:

200 g. Bastognekiks
50 g. Havrekiks
125 g. Smør

3 dl. Æblegrød

250 g. Flødeost
100 g. Flormelis
2 spsk. Citronsaft
9 blad Husblas
2,5 dl. Piskefløde letpiskes

2,5 dl. Æblemost

 

Fremgangsmåde:

1. Blend de to slags kiks
2. Smelt smørret, og bland det i de blendede kiks
3. Fordel i 4 glas, og tryk fast i bunden

4. Udblød 4,5 blad husblas i koldt vand i ca. 10 minutter
5. Rør flødeosten med flormelis, citronsaft og æblegrød
6. Smelt husblassen, og rør den i ostecremen
7. Vend den letpiskede fløde heri, og fordel cremen i glassene
8. Bank glassene let mod bordet, så cremen er jævnt fordelt
9. Stil herefter på køl

10. Udblød de resterende 4,5 blad husblas i koldt vand i ca. 10 minutter
11. Varm æblemosten let op, og smelt husblassen i
12. Fordel forsigtigt på toppen af cheesecakecremen

13. Kagen kan eventuelt pynt med tynde skiver af friske æbler vendt med lidt citronsaft ved servering