Æblecheesecake med kiksebund
Opskriften er beregnet til 4 portioner, tilberedningstid 45 min.
Ingredienser:
200 g. Bastognekiks
50 g. Havrekiks
125 g. Smør
3 dl. Æblegrød
250 g. Flødeost
100 g. Flormelis
2 spsk. Citronsaft
9 blad Husblas
2,5 dl. Piskefløde letpiskes
2,5 dl. Æblemost
Fremgangsmåde:
1. Blend de to slags kiks
2. Smelt smørret, og bland det i de blendede kiks
3. Fordel i 4 glas, og tryk fast i bunden
4. Udblød 4,5 blad husblas i koldt vand i ca. 10 minutter
5. Rør flødeosten med flormelis, citronsaft og æblegrød
6. Smelt husblassen, og rør den i ostecremen
7. Vend den letpiskede fløde heri, og fordel cremen i glassene
8. Bank glassene let mod bordet, så cremen er jævnt fordelt
9. Stil herefter på køl
10. Udblød de resterende 4,5 blad husblas i koldt vand i ca. 10 minutter
11. Varm æblemosten let op, og smelt husblassen i
12. Fordel forsigtigt på toppen af cheesecakecremen
13. Kagen kan eventuelt pynt med tynde skiver af friske æbler vendt med lidt citronsaft ved servering