Tomat tatar
Opskriften er beregnet til 4 portioner, tilberedningstid 120 min.
Ingredienser:
4 stk Bøftomater
4 stk Andre tomater
1 stk Rødløg
1 dl Hvid balsamico
1 tsk Dijonsennep
1 spsk Revet vesterhavsost
Estragonmayo
1 tsk Frisk estragon
1 stk Æggeblomme
200 ml Rapsolie
2 spsk Hvidvinseddike
Fremgangsmåde:
1. Skær bøftomaterne i kvarte og dehydrer dem i ca 15 timer ved 55 grader.
2. Rehydrer dem derefter i en gryde med balsamico, til det er kogt ind.
3. Tag de rehydrerede tomater, friske tomater og rødløg, skær dem i tern og bland dem.
4. Smag til med dijonsennep og salt og peber.
5. Anret og pynt med estragonmayo og urtechips.
Estragonmayo
7. Kog estragon og rester af urtestilke med olie, til det når 60 grader.
8. Sigt olien, og lad den køle af.
9. Blend med æggeblomme, eddike og sennep.