Flødelegeret aspargessuppe med pocheret æggeblomme med Tapioka chips
Opskriften er beregnet til 4 portioner, tilberedningstid 120 min.
Ingredienser:
Flødelegeret aspargessuppe med pocheret æggeblomme
- 600 g. hvide asparges
- 8 stk. grønne asparges
- 1 tsk. olivenolie, eller smør
- 2 stk. skalotteløg, eller 1 alm. løg, finthakket
- 5 dl. grøntsagsbouillon, eller hønsefond (evt. mere hvis nødvendigt)
- 4 stk. hele æg
- 1 dl. piskefløde
- 1 stk. øko citron, lidt revet citronskal
- sort peber, friskkværnet
Tapioka chips
- 500 g. hønsefond
- 75 g. tapioka
- 25 g. tørre krydderier efter eget valg
Fremgangsmåde:
Flødelegeret aspargessuppe med pocheret æggeblomme
- Skræl de hvide asparges. Skær hovederne af både de hvide og grønne asparges (ca. 2 cm af hver) og gem dem til senere
- Aspargesstilkene skæres i 1-2 cm stykker
- Sauter løg i en gryde i lidt smør eller olie til de er bløde og klare
- Tilsæt bouillon, kog op og lad det koge i 7-10 minutter, hvorefter aspargesstilkene kommes i og koges møre
- Blend suppen grundigt!
- Kog suppen op og smag den til med piskefløde, citronskal, salt og peber
- Aspargeshovederne dampes i 2-3 minutter i kogende letsaltet vand
- Anrettes med pocheret æggeblomme og dampede asparges
Pocheret æggeblomme:
- Hele æg pocheret ved 63 grader i 1 time
- Fjern hviden forsigtigt under rindende koldt vand
Tapioka chips
- Det hele koges godt sammen
- Smøres tyndt ud, og tørres ved 55 grader almindelig ovn, natten over
- De sprøde chips frituresteges herefter og puffer op