Flødelegeret aspargessuppe med pocheret æggeblomme med Tapioka chips

Gourmet-mad med asparges, pocheret æg, spiselige blomster og sauce som hældes på, serveret på en hvid tallerken.

Opskriften er beregnet til 4 portioner, tilberedningstid 120 min.

Ingredienser:

Flødelegeret aspargessuppe med pocheret æggeblomme

  • 600 g. hvide asparges
  • 8 stk. grønne asparges
  • 1 tsk. olivenolie, eller smør
  • 2 stk. skalotteløg, eller 1 alm. løg, finthakket
  • 5 dl. grøntsagsbouillon, eller hønsefond (evt. mere hvis nødvendigt)
  • 4 stk. hele æg
  • 1 dl. piskefløde
  • 1 stk. øko citron, lidt revet citronskal
  • sort peber, friskkværnet

 

Tapioka chips

  • 500 g. hønsefond
  • 75 g. tapioka
  • 25 g. tørre krydderier efter eget valg

 

Fremgangsmåde:

Flødelegeret aspargessuppe med pocheret æggeblomme

  1. Skræl de hvide asparges. Skær hovederne af både de hvide og grønne asparges (ca. 2 cm af hver) og gem dem til senere
  2. Aspargesstilkene skæres i 1-2 cm stykker
  3. Sauter løg i en gryde i lidt smør eller olie til de er bløde og klare
  4. Tilsæt bouillon, kog op og lad det koge i 7-10 minutter, hvorefter aspargesstilkene kommes i og koges møre
  5. Blend suppen grundigt!
  6. Kog suppen op og smag den til med piskefløde, citronskal, salt og peber
  7. Aspargeshovederne dampes i 2-3 minutter i kogende letsaltet vand
  8. Anrettes med pocheret æggeblomme og dampede asparges

Pocheret æggeblomme:

  1. Hele æg pocheret ved 63 grader i 1 time
  2. Fjern hviden forsigtigt under rindende koldt vand

Tapioka chips

  1. Det hele koges godt sammen
  2. Smøres tyndt ud, og tørres ved 55 grader almindelig ovn, natten over
  3. De sprøde chips frituresteges herefter og puffer op