Falafel med flækærter
Opskriften er beregnet til 4 portioner, tilberedningstid 50 min.
Ingredienser:
500 g Flækærter eller hele gule ærter
1 stk Løg
4 Fed Hvidløg
2 spsk Tahin
1 Bdt Persille
4 Tsk Stødt spidskommen
4 Tsk Stødt paprika Edelsüss
1 spsk Citronsaft
2 Tsk Groft salt
1 dl Sesamfrø
Fremgangsmåde:
1. Skyl flækærterne, og læg dem i blød i cirka 8 timer.
2. Dræn flækærterne, og kom dem i en foodprocessor sammen med hakket løg, hvidløg, tahin og de tørrede krydderier.
3. Smag til med citronsaft og salt.
4. Vend sesamfrøene i, og lav små flade kugler af dejen.
5. Der er til cirka 16 styk.
6. Lad dem stå og hvile lidt.
7. Steg dem i rigeligt olie, og vend dem, når de er gyldne.
8. Når de er færdige, passer de godt sammen med de pandestegte pitabrød, som du finder under 'Det der bages' i junimåned.