3 slags gulerødder

Tallerken med forskellige gulerødder

Opskriften er beregnet til 4 portioner, tilberedningstid 180 min.

Ingredienser:

3 slags gulerødder

Gulerodspuré

  • 5 stk gulerødder
  • 200 ml vand
  • 30 g smør
  • 45 g olivenolie
  • salt og friskkværnet peber
  • 0.5 stk citron

  
 Gulerod kogt mør med ingefær og chili

  • 1 stk stor gulerod
  • 5 g ingefær, frisk
  • 0.25 g chili flager
  • 50 g smør

 

gemt skræl fra gulerødderne

  • 100 g mayonnaise med blæksprutteblæk
  • 50 g ristede jordnødder

 

Fremgangsmåde:

Gulerodspuré
1. Skræl dine gulerødder og skær dem i grove stykker
2. Kog dem i letsaltet vand til de er møre. Det tager ca. 30 minutter
3. Blend til en jævn puré med 1 dl kogende vand, smør og olivenolie
4. Smag til med salt, peber og citronsaft
  
Gulerod kogt mør med ingefær og chili
1.Kog guleroden i nok vand med ingefær og chili til den er mør
2. Lad den køle af
3. skær gulerodden I 4 dele på langs
4. steg i en varm pande i smøret
5.tør gulerods skrællerne i en varm ovn, 75 grader, indtil de er tørre og sprøde   
6.Pynt med tørret skræl af gulerod, hakkede jordnødder og sort mayonnaise