3 slags gulerødder
Opskriften er beregnet til 4 portioner, tilberedningstid 180 min.
Ingredienser:
3 slags gulerødder
Gulerodspuré
- 5 stk gulerødder
- 200 ml vand
- 30 g smør
- 45 g olivenolie
- salt og friskkværnet peber
- 0.5 stk citron
Gulerod kogt mør med ingefær og chili
- 1 stk stor gulerod
- 5 g ingefær, frisk
- 0.25 g chili flager
- 50 g smør
gemt skræl fra gulerødderne
- 100 g mayonnaise med blæksprutteblæk
- 50 g ristede jordnødder
Fremgangsmåde:
Gulerodspuré
1. Skræl dine gulerødder og skær dem i grove stykker
2. Kog dem i letsaltet vand til de er møre. Det tager ca. 30 minutter
3. Blend til en jævn puré med 1 dl kogende vand, smør og olivenolie
4. Smag til med salt, peber og citronsaft
Gulerod kogt mør med ingefær og chili
1.Kog guleroden i nok vand med ingefær og chili til den er mør
2. Lad den køle af
3. skær gulerodden I 4 dele på langs
4. steg i en varm pande i smøret
5.tør gulerods skrællerne i en varm ovn, 75 grader, indtil de er tørre og sprøde
6.Pynt med tørret skræl af gulerod, hakkede jordnødder og sort mayonnaise