Grillet agurk med salat af spinat og æble
Opskriften er beregnet til 4 portioner, tilberedningstid 120 min.
Ingredienser:
- 1 stk Agurk
- 50 g Spinat, vasket og drænet
- 20 g Kørvel
- 2 stk Æble
- 1 stk Chili, frø fjernet
Salatdressing - 200 ml Olivenolie
- 2 spsk Dijonsennep
- 2 spsk Honning
- 4 spsk Æblecider eddike
- 2 stk Pillede fed hvidløg
- 2 stk Rugbrødsskiver fra dagen før, lidt tørre
- 10 ml Olivenolie
- 4 stk Kørvel til pynt
Fremgangsmåde:
1. Vask agurk og æble grundigt
2. Skær agurken på langs og fjern kerner
3. Skær den ene halvdel af agurken i 4 lige store stykker til grillning
Salatdressing:
4. Bland alle ingredienserne til dressingen sammen indtil den er glat
5. Grill de 4 stykker agurk for at få et flot grillmønster
6. Skær æblet og den resterende halvdel af agurken i tern
7. Mariner æblet, agurken og spinaten med dressingen og fordel mellem 4 tallerkener
8. Pynt med den grillede agurk
9. Blend rugbrødet og olivenolie og pynt salaten med det
10. Pynt også med kørvel