Sprød, krydret torskerogn
Opskriften er beregnet til 4 portioner, tilberedningstid 30 min.
Ingredienser:
- 160 g. Kogt torskerogn
- 40 g. Rasp
- 1 stk. æg
- 20 g. Soya med svampe
- 1 tsk. Tom Yam pasta
Panering
- 80 g. Hvedemel
- 1 stk. æg
- 120 g. Panko eller almindelig rasp
- 40 g. sesamfrø
Stegning
- 6 dl. Planteolie, ikke koldpresset
Tørret grønkål
- 12 stk. Grønkålsblade
- 1 dl. Sesamolie
- 120 g. chili mayonnaise
Fremgangsmåde:
- Fjern hinderne fra torskerognen og smuldre den i en skål
- Tilsæt 1 æg og 40 g. rasp
- Bland det sammen med en gaffel til en homogen masse
- Tilsæt soya og Tom Yam og bland det godt sammen
- Form 12 ens kugler heraf, og paner dem i mel, æg og panko med sesam
- Varm olien op til 160°C almindelig ovn og fritér kuglerne heri i 5-7 minutter
- Tages forsigtigt op på placeres på fedtsugende papir
- Blancher grønkålsblade og dup dem med et viskestykke
- Pensl dem med sesamolie og fordel dem på bageplader med bagepapir
- Tør dem i ovnen ved 70 °C almindelig ovn i ca. 1,5 time
- De sprøde grønkålsblade kan eventuelt laves dagen forinden
- Server de lune torskerognskugler med den sprøde grønkål og chili mayonnaise