Sprød, krydret torskerogn

Tre sesampanerede fiskekager med krydderurt aioli og grillet grønkål på brunt bagepapir.

Opskriften er beregnet til 4 portioner, tilberedningstid 30 min.

Ingredienser:

  • 160 g. Kogt torskerogn
  • 40 g. Rasp
  • 1 stk. æg
  • 20 g. Soya med svampe
  • 1 tsk. Tom Yam pasta

Panering

  • 80 g. Hvedemel
  • 1 stk. æg
  • 120 g. Panko eller almindelig rasp
  • 40 g. sesamfrø

Stegning

  • 6 dl. Planteolie, ikke koldpresset

Tørret grønkål

  • 12 stk. Grønkålsblade
  • 1 dl. Sesamolie
  • 120 g. chili mayonnaise

 

 

Fremgangsmåde:

  1. Fjern hinderne fra torskerognen og smuldre den i en skål
  2. Tilsæt 1 æg og 40 g. rasp
  3. Bland det sammen med en gaffel til en homogen masse
  4. Tilsæt soya og Tom Yam og bland det godt sammen
  5. Form 12 ens kugler heraf, og paner dem i mel, æg og panko med sesam
  6. Varm olien op til 160°C almindelig ovn og fritér kuglerne heri i 5-7 minutter
  7. Tages forsigtigt op på placeres på fedtsugende papir

 

  1. Blancher grønkålsblade og dup dem med et viskestykke
  2. Pensl dem med sesamolie og fordel dem på bageplader med bagepapir
  3. Tør dem i ovnen ved 70 °C almindelig ovn i ca. 1,5 time
  4. De sprøde grønkålsblade kan eventuelt laves dagen forinden

 

  1. Server de lune torskerognskugler med den sprøde grønkål og chili mayonnaise