Ragout af gråand
Opskriften er beregnet til 4 portioner, tilberedningstid 120 min.
Ingredienser:
2 stk. Gråænder
300 g. Suppeurter (porre, gulerødder, løg, knoldselleri)
6 dl. Vand
1 stk. Zittauerløg
150 gr. Friske skovsvampe
50 gr. Syltede skovsvampe (se 'Gemmes' for opskrift)
2 spsk. Sukker
2 spsk. Tomatpuré
3 stk. Laurbærblade
10 stk. Peberkorn, sorte
2 tsk. Salt
Fremgangsmåde:
1. Skær bryst og lår af gråænderne
2. Fjern skindet, og skær kødet ud i passende stykker
3. Sæt herefter kødet på køl
4. Brun andeskrogene godt af i lidt olie
5. Skær suppeurterne ud i grove tern, og tilsæt dem til andeskrogene
6. Hæld vandet ved, og lad det simre i ca. 30-40 minutter
7. Sigt herefter fonden, og stil til side
8. Brun nu kødstykkerne, de friske svampe og løg godt af i en tykbundet gryde
9. Tilsæt fonden, krydderierne og de syltede skovsvampe.
10. Du kan finde en opskrift på syltede skovsvampe under 'Gemmes'.
11. Hæld eventuelt noget af lagen fra de syltede svampe ved, så kødet er dækket
12. Lad det simre i ca. 45 minutter, til kødet er mørt - vær tålmodig
13. Tilsæt tomatpuré, sukker og salt, når kødet er mørt
14. Kog det op, og juster smag og konsistens
15. Server med dine yndlingsgrøntsager
Opskriften er beregnet til 4 personer
Ingredienser:
- 300 g. auberginer
- 1,50 dl eddike
- 1,50 dl sukker
- 2 tsk. allehånde
- 2 tsk. sort peber
- 8 spsk. kogevand fra kikærter
- 2 spsk. eddike
- 2 tsk. dijon sennep
- 1 tsk. salt
- 2 tsk. karry
- 1 tsk. paprika
- 0,50 g. sort peber
- 1 tsk. Xantana
- 2 dl raps olie
- 1 helt æble
- 2 drueagurker
- 1 halvt løg
- 20 g. dild
- 50 g. kapers
Fremgangsmåde:
1. Skræld auberginerne og halver dem på langs
2. Skær dem i skiver på ca 1 cm
3. Lav sylte lage af eddike, sukker, allehånde og sort peber
4. Køl lagen og kom auberginerne i og lade dem stå i mindst 1 døgn
5. Kikærtevand fra dåse kikærter kan bruges som det er
6. Hvis i koger kikærter selv så skal vandet reduseres til det halve efter
kikærterne er taget op
7. Blend kikærtevandet sammen med eddike, dijon sennep, salt, karry,
paprika og sort peber
8. Tilsæt olie mens der blendes
9. Til sidst kommes Xantanen i for at holde mayonnaisen