Brændt blomkål med chili/tomat pesto
Opskriften er beregnet til 4 portioner, tilberedningstid 90 min.
Ingredienser:
1 stk Stort blomkål
50 g Soltørret tomat i olie
10 g Ristede solsikkekerner
2 dl Olie, gerne fra tomaterne
1 fed Hvidløg
2 stk Rød chili
2 Spsk Citronsaft
Fremgangsmåde:
1. Tag det yderste af bladene af, så der kun er de spæde blade tilbage på blomkålet
2. Skyl kålet grundigt
3. Kom det hele blomkål i et ildfast fad
4. Blend soltørret tomat, solsikkekerner, hvidløg, chili uden kerner og citronsaft til en ensartet pasta
5. Kom 1/4 af pastaen ud over blomkålet og bag det i cirka 30 minutter ved 175 grader
6. Hæld nu 1/4 mere ud over kålet, og sæt det tilbage i ovnen i 30 minutter
7. Gentag processen 2 gange mere. Herefter er blomkålet klar til servering
8. Anret kålet i dyb skål og hæld væden over kålet
9. Er velegnet til en let forret eventuelt med ristet rugbrød og rygeostcreme