Hyldebærsaft

En karaffel og et glas med rødvin på et bord med en åben bog, en kuglepen og brevpapir med blomstermotiv.

Opskriften er beregnet til 4 portioner

Ingredienser:

  • 30 g. hyldebær inkl. Stilke
  • 6 g. æble uden kærnehus
  • 2 l. vand
  • 10 g. sukker
  • 1 cl. citronsaft

Fremgangsmåde:

  1. Skyl hyldebærskærmene og klip de store grove stængler af langs hyldebærskærmene
  2. Kom hyldebær i en gryde sammen med æbler og vand. Kog langsomt op og lad det koge i 20 minutter
  3. Hæld i et dørslag sat over en stor skål. Kasser fyldet og filtrer saften en gang til i en ren sigte med et rent klæde i bunden, sat over en ren gryde
  4. Tilsæt sukker og citronsaft til den rene saft, og giv hyldebærsaften et opkog, så sukkeret opløses. Hvis du ønsker en saft der ikke er alt for sød så start med 2/3 del sukker og smag til med resten
  5. Hæld saften på rene skoldede flasker og luk dem med det samme
  6. Blandingsforhold af hyldebærsaft og vand er 1:1, eller efter smag.